Уча се математика 6 клас рационални числа

/ 23.03.2020 / Ружка

Лице на повърхнина на сфера. Видео уроци :Положителни и отрицателни числа. Основни задачи.

Геометрични тела. Числата 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, Лице на повърхнина на правилна пирамида. Десетична бройна система. Намиране на неизвестен множител, делимо, делител. Национално външно оценяване по математика за 7.

Умножение на обикновени дроби. Сподели във Фейсбук и спечели XP. Събиране и изваждане на числата до без преминаване. Степен с цял показател? Геометрични фигури. Лице на кръг.

Деление с числото 1. Множества и подмножества.
  • Изваждане от числото 16 със заемане.
  • Приложение на степените. Влез в профила си, за да можеш да гласуваш!

Супер полезно видео, в което бързо и лесно разбираме как да сравняваме рационални числа! Трудни задачи от олимпиади. Събиране на 8 с едноцифрено число с преминаване.

Събиране на рационални числа с различни знаци. Събиране на повече от две събираеми. Събиране и изваждане на естествени числа.

Лице на повърхнина на прав кръгов конус.

Събиране и изваждане на рационални числа. Четене и писане на естествени числа. Четвърти раздел Геометрични тела. Построяване на симетрични точки по дадени точки. Първи признак за еднаквост на триъгълници!

Решаване на задачи. За да коментираш този видео урок, стани част от Уча. Описание на данни. Начален преговор.

Намиране на неизвестен множител. Координати на точка. Деление на числата над с числото Записване на естествени числа по класове. Лице на повърхнина на цилиндър. Събиране и изваждане на числата до 20 с преминаване.

Записване на естествени числа по класове. Видео урок. Действие степенуване.

Събиране и изваждане на числата над 1 Основно свойство на дробите. За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. Умножение с числото 0. Умножение до с две преминавания. Събиране и изваждане на числата до с преминаване.

Входно ниво. Събираме и изваждаме до 9! По-трудни и важни задачи. Числови изрази съдържащи степени.

Лице на повърхнина на права призма. Видове триъгълници според страните им. Деление на числата над с двуцифрено число.

Вариант 2. Сравняване на рационални числа. Килограм.

Други: